FRP (پلاستیکهای تقویت شده فایبرگلاس، که GRP نیز نامیده میشوند، و یا پلاستیکهای تقویت شده شیشهای) دارای ساختاری از جنس مادهی کامپوزیتی جدید برای تجهیزات مربوط به کارخانههای تولید مواد شیمیائی، مانند تانکها و مخازن میباشد. تجهیزات شیمیایی که اندازهای کمتر از یک متر تا 20 متر دارند، از FRP ساخته میشوند.
تجهیزات شیمیایی از جنس FRP عمدتاً با استفاده از فرآیندهای دستی و سیمپیچی فیلامان ساخته میشوند. استاندارد BS4994 برای این دسته از موارد یک استاندارد اصلی محسوب میگردد.
در واقع FRP به مواد کامپوزیتی اطلاق می شوند که حاوی ترکیبات بسیار متفاوتی در مقایسه با جنس دیگر مخازن نگهداری سیالات می باشند. با توجه به اینکه مخازن FRP دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی می باشند، در بعضی از موارد به عنوان لایه مقاوم در برابر نفوذ و ساختار لامینیتی استفاده می شوند.
لامینت دوبل
با توجه به ماهیت مقاوم در برابر خوردگی FRP ، مخازن را میتوان بهطور کامل از کامپوزیت ساخت و یا از یک آستری ثانویه نیز استفاده نمود. در هر صورت، در مقایسه با بخش ساختاری، آستر داخلی با استفاده از موادی با خواص مختلف ساخته میشود ( علت نامگذاری دوبل (به معنی دوتایی ) و لامینت (کلمهای که معمولاً برای یک لایه ازمواد کامپوزیت استفاده می شود)).
آستر، اگر از FRP ساخته شده باشد، که معمولاً از جنس رزین غنیشده و نوعی شیشهی متفاوت است، ” C-Glass ” نامیده میشود ، در حالی که در بخش ساختاری از ” E-Glass ” استفاده میشود. آستر ترموپلاستیکی معمولاً 2.3 میلیمتر ضخامت دارد ( 100 mils ) . از این آستر ترموپلاستیکی بهعنوان کمک به مقاومت مکانیکی استفاده نمیشود. آستر FRP معمولاً قبل از پیچیده شدن با استفاده از سیستم BPO / DMA و یا کاتالیزور MEKP با کبالت موجود در رزین، سفت میشود.
موارد استفاده
تانکها و مخازن FRP که مطابق با 4994 BS طراحی میشوند، بهطور گستردهای در صنایع شیمیایی و نیز در بخشهای زیر استفاده میشوند: تولیدکنندگان کلر قلیایی، کود شیمیایی، خمیر چوب و کاغذ، استخراج فلز، پالایش، آبکاری الکتریکی، آب نمک، سرکه، فرآوری مواد غذایی، و در تجهیزات کنترل آلودگی هوا ، بهویژه در تصفیهخانههای فاضلاب شهری و تأسیسات تصفیه آب.
مخازن FRP در سایزهای مختلف :
مخزن FRP 16*65
مخزن FRP 14*65
مخزن FRP 13*54